Ansigts- og kropspiercinger

Ved ansigts- og kropspiercinger forstås piercinger der ikke er i eller ved munden og at piercingen ikke er en surfacepiercing eller 1-point. Dvs. denne rensning kan anvendes på piercinger som øjenbryn, tragus, ørekant, navle, brystvorter osv.

Ud over nedenstående råd til selve rensningen kan man med fordel læse Generelt om rensning og Rensning af nye piercinger igennem, da disse indeholder en masse gode råd.

 

Sæbe, anvendes 1 gang dagligt (morgen eller aften)

Det piercede område gøres vådt, f.eks. i forbindelse med et bad, og tag 1-2 dråber sæbe på et par fingre. Herefter vaskes smykket, så der ikke sidder skorper, blodrester og lign. på; smykket føres nu forsigtigt frem og tilbage gennem piercingen og endeligt vaskes hele området i en radius af ca. 2,5cm ud fra piercingen. Lad sæben virke i ca. 1 minut og skyl derefter med rindende vand, mens smykket igen forsigtigt føres gennem piercingen.
Dup området tørt med gaze, køkkenrulle eller et rent håndklæde - selve piercingen har bedst af at lufttørre.

 

Saltvand, anvendes 1 gang dagligt (morgen eller aften)

VIGTIGT: Anvend HAVSALT uden blegemiddel!

Kog noget vand, minimum 1 minut, hæld 250mL (2,5dL) (brug et målebægre) over i et glas og tilsæt 1/4 teskefuld salt; lad saltet opløses og saltvandet køle ned til opløsningen er til at have på huden (opløsningen skal være LUNKEN)
Herefter placeres koppen på det piercede område i 5-10 minutter, således området bliver opvarmet og drænet for affaldsstoffer.
Alternativt kan en vatrondel anvendes ved at folde den om området - denne skal bare dyppes adskillige gange i den lune opløsning for at opnå samme effekt.
Efter 5-10 minutter fjernes koppen og området skylles under rindende vand, og eventuelle restprodukter fjernes forsigtigt fra smykket med gaze eller køkkenrulle; området duppes efterfølgende tørt med gaze, køkkenrulle eller et rent håndklæde.