Piercinger ved munden

Denne rensningsguide kan anvendes til piercinger der sidder ved munden, dvs piercinger der skal renses på både ydre- og indersiden af munden. Eksempler på disse kunne være Madonna, Labret, Læbe og Kinder. Udover den praktiske gennemgang af rensningen herunder, kan det anbefales at læse Rensning af nye piercinger og Generelt om rensning igennem.

 

Ydresiden

Sæbe, anvendes 1 gang dagligt (morgen eller aften)

Det piercede område gøres vådt, f.eks. i forbindelse med et bad, og tag 1-2 dråber sæbe på et par fingre. Herefter vaskes smykket, så der ikke sidder skorper, blodrester og lign. på; smykket føres nu forsigtigt frem og tilbage gennem piercingen og endeligt vaskes hele området i en radius af ca. 2,5cm ud fra piercingen. Lad sæben virke i ca. 1 minut og skyl derefter med rindende vand, mens smykket igen forsigtigt føres gennem piercingen.
Dup området tørt med gaze, køkkenrulle eller et rent håndklæde - selve piercingen har bedst af at lufttørre.

 

Saltvand, anvendes 1 gang dagligt (morgen eller aften)

VIGTIGT: Anvend HAVSALT uden blegemiddel!

Kog noget vand, minimum 1 minut, hæld 250mL (2,5dL) (brug et målebægre) over i et glas og tilsæt 1/4 teskefuld salt; lad saltet opløses og saltvandet køle ned til opløsningen er til at have på huden (opløsningen skal være LUNKEN)
Herefter placeres koppen på det piercede område i 5-10 minutter, således området bliver opvarmet og drænet for affaldsstoffer.
Alternativt kan en vatrondel anvendes ved at folde den om området - denne skal bare dyppes adskillige gange i den lune opløsning for at opnå samme effekt.
Efter 5-10 minutter fjernes koppen og området skylles under rindende vand, og eventuelle restprodukter fjernes forsigtigt fra smykket med gaze eller køkkenrulle; området duppes efterfølgende tørt med gaze, køkkenrulle eller et rent håndklæde.

 

Indersiden

Mundskyld: Klorhexidin 0,12%, anvendes 2 gange dagligt i 7 dage

Tænder og tunge børstes grundigt, men forsigtigt, UDEN BRUG AF TANDPASTA - skyl munden med rent vand. Herefter skylles munden med 15mL mundskyld (brug doseringshætten) i ca. 1 minut. UNDGÅ tandpasta, mad og vand i 1 time efter du har skyllet mund, da dette hæmmer virkningen. Se flasken for yderligere informationer.

 

Saltvand (koldt), anvendes hver gang du har røget, drukket og spist.

VIGTIGT: Anvend HAVSALT uden blegemiddel!

En uåbnet flaske købevand anskaffes, hvorefter 1/2 teskefuld salt tilsættes - saltet opløses hvorefter opløsningen kan anvendes i 24 timer.
OBS! Det er en god ide at skifte sin tandbørste for at minimere risikoen for at bakterier herfra kommer i kontakt med din nye piercing. Skift den ofte under hele helingen!
For at minimere hævelsen den første tid kan is og ro i området anbefales. På ydresiden pak da isen ind i et viskestykke eller lignende for at undgå forfrysninger. Lig højt med hovedet om natten. Endelig kan håndskøbsmedicin som Ipren dæmpe inflammation, læs indlægssedlen eller kontakt din læge.