Tillykke med din nye piercing og tak, fordi du valgte Copenhagen Body Extremes. Denne artikel indeholder råd og vejledning om din nye piercing, således at helingen forløber så hurtigt og smertefrit som muligt. Disse råd er baseret på over 40 års kollektiv erfaring i butikken alene, samt utallige samtaler med danske og udenlandske sår-sygeplejersker, læger og piercere; vi mener derfor at dette er det bedste du kan gøre for at optimere din heling.

Hjælp dig selv!

At hele en piercing er ofte anderledes end at hele et sår på grund af fremmedlegemet (smykket) - hertil kommer en række faktorer der spiller ind på helingen, såsom kost og livsstil. Ved at leve sundt og spise så varieret som muligt fremskynder du din heling. Kosttilskud kan være en hjælp.

Gode råd

 • Leg eller pil ikke ved din nye piercing - kontakt med din piercing under helingen bør kun ske med DINE, nyvaskede hænder - ALTID!
 • Undgå andre folks bakterier - andre skal ikke pille, slikke eller lign. på din piercing!
 • TAG ALDRIG SMYKKET UD UNDER HELINGEN!
 • Undgå klorholdigt vand, havvand og solbadning i de første 3-4 uger. Skønt vandet måtte se rent ud, er der ingen garanti – brug vandtætplaster på området, f.eks. Tegaderm. Sollys kan permanent farve arvævet ved sår og piercinger; nogen læger anbefaler at sår ikke får sollys i et år! Solarie kan ligeledes farve arvævet permanent, og pga. opvarmningen ødelægge nye celler i piercingen. Solcreme og lignende skal IKKE ind i piercingen!
 • Vær tålmodig! Skift ikke smykket før din piercing er helet.
 • For at undgå slag og traumer i og på piercingen under fysisk aktivitet kan man beskytte piercingen ved at sætte en øjeklap i hård plast over området. Læg et par stykker gaze mellem klappen og piercingen og fikser klappen. Klappen kan købes på apoteket.
 • Brug de plejeråd vi anbefaler! Hvis din piercing ikke heler som forventet eller der opstår komplikationer, kender vi symptomerne og kan reagere korrekt. Hvis du bruger andre metoder, kan dine symptomer skyldes noget helt andet end vi tror og derfor virker vores løsning potentielt ikke!
 • Toiletpapir bør ikke bruges i nærheden af sår eller piercinger – det er vandopløseligt, så der kommer papirrester i såret!
 • Undgå hårspray, hårfarve, deodorant, parfume og makeup i nærheden af din piercing. Visse vaskemidler indeholder fedtopløselige enzymer, der ligeledes kan genere din piercing, så skift et til hudvenligt alternativ under helingen, hvis din piercing kommer i kontakt med dit tøj.
 • Undgå pres på piercingen; f.eks. stramtsiddende tøj, hovedtelefoner osv.
 • Sørg for rene omgivelser; skift hovedpudebetrækket ofte, rengør øre-, hoved- og mobiltelefon med f.eks. 93% husholdningssprit.
 • T-shirttrikket
  Træk en ren T-shirt over hovedpuden. Sove på en ene side, brug bagsiden næste dag. Vend vrangen ud på T-shirten på tredjedagen, vend den igen på fjerdedagen. Skift T-shirten efter 4 dage.
 • Dagene efter
  Efter et par dage vil der typisk komme skorper i form at hvidt til gulligt krystalliseret stof - dette er normalt og IKKE betændelse! Udsondringen er affaldsstoffer fra kroppen, der hjælper kroppen med at hele og fungerer som naturens plaster - pil derfor ikke i skorperne, men fjern dem kun ved vores anbefalede rensning!
 • Hævelse
  De fleste piercinger hæver - derfor har vi sat et smykke i, der er længere end det på sigt skal være. Benyt dig af tilbuddet om smykkeskift, se bagsiden.


Hæver området meget, kan du køle området hver 4. time á 20 minutter ad gangen - tag et eller andet fra fryseren og pak det ind i to lag viskestykke, så du undgår forfrysninger.
Ved tungepiercinger, kan isterninger bare stoppes i munden.

Check smykket!

Hvis dit smykke har en lås med gevind, så check den løbende; hvis dit smykke for eksempel er et tunge-, labret- eller navlesmykke, så stram kuglen i forbindelse med den daglige rengøring.
Tag ALDRIG smykket ud under helingen!

Betændelse?

Mange forveksler kroppens naturlige sekretion med betændelse. Hvis du er i tvivl, så kontakt os, så vi kan komme med en vurdering - på den måde undgår du unødig bekymring, samt at sætte din heling tilbage pga. en unødig hård behandling.
Indtil piercingen er blevet vurderet, så brug det varme saltvand – det skader aldrig!
TAG IKKE SMYKKET UD – det holder piercingen åben, så området drænes for infektionen.
Nedenfor findes opskriften på et sæbevandsbad, der hjælper dig med at bekæmpe betændelsen – brug det kun hvis du er sikker på at der er betændelse i din piercing! Er du i tvivl, så kontakt os!

Smykkeskift

Vi tilbyder et engangssmykkeskift på de piercinger, hvor smykkeskift ikke er standard, til 50% af smykkets nypris, ekskl. guld. Tilbuddet gælder 2 måneder efter vejledende helingsperiode er overstået, se vejledende helingsperioder. Medbring din plejefolder og bestil gerne tid.
Overskrides perioden uden skriftligt samtykke med os frafalder muligheden.