Piercing af børn

Piercing af børn

OBS! Er barnet under 15 år SKAL de have en forældre/værge med til at skrive under på at de er dem de er, og at de er klar til at passe og pleje deres nye piercing. – Reglen er baseret på den seksuelle lavalder og støttes af den danske piercing forening – Forenede Professionelle Piercere

Skal dit barn ha’ lavet huller i ørene? <3

At få lavet huller i ørerne for første gang kan være en stor oplevelse, og for mange kan det også være en smule nervepirrende.Vi har her lavet et lille afsnit til dig hvis barn skal pierces så i begge kan føle jer forberedte og klar. 

Spis godt og få rigelig med søvn

Det er helt normalt at føle at man mister appetitten når man er spændt/nervøs, men det er super vigtigt at have godt med energi til kroppen. At have et stabilt blodsukker mindsker risikoen for svimmelhed og ubehag. Dette gælder også forældren/værgen. Hvis det er svært at få et helt måltid ned, anbefaler vi at man prøver med noget lidt lettere som en muslibar eller et stykke frugt. 

Besøg os på forhånd

Hvis du og dit barn har mulighed for det, vil vi klart anbefale at i tager hinanden i hånden og kommer ned og besøger os. Her er i mere end velkomne til at henvende jer ved kassen, og fortælle at i er ude for at se butikken for første gang. Butikken er fuld af spændende ting at kigge på (bla. de ansatte) 😛

Det kan være rart at have snuset lidt rundt på forhånd, og ha’ fået en fornemmelse for stedet og stemningen. Her er også mulighed for at kigge på nogle af alle de flotte smykker man kan vælge imellem, og evt. vælge et sæt på forhånd som bliver lagt til side. Det kan være svært at beslutte sig når sommerfuglene flyver rundt i kroppen, så for nogen er det rart at den del er klaret på forhånd. Skulle et af piercing rummene være ledige, er i selvfølgelig også velkomne til at komme med ind og se det. 

OBS! Vi er et travlt studie, så derfor tilbyder vi at i kan booke tid til en gratis konsultation. Her vil en piercer viser jer rundt og svarer på eventuelle spørgsmål. Dette vil sikre at i ikke kommer ned i butikken forgæves. Hvis dit barn føler sig tryg ved den piercer som har vist jer rundt, vil der her også være mulighed for at piercing-tiden vil blive hos dem. 
Booking af konsultation sker enten over vores online booking system som i finder på hjemmesiden, eller via vores telefon 339 37 666. 

Booking af piercing-tid foregår enten via vores online booking system, eller ved fysisk fremmøde i butikken.

 

Tal med barnet – få en fornemmelse for hvor spændte det er så du som forældre kan være forberedt

Vores erfaring siger os at alle (og voksne) håndterer spændthed/nervøsitet forskelligt. Her spiller dit barns alder ikke nødvendigvis en rolle. Vi anbefaler at du op til piercing-dagen taler med dit barn om at de skal pierces. Simpelthen for du får en fornemmelse af deres tanker omkring det. Dette vil også gøre det nemmere for dig at være klar 

De 3 nej’er

Det er helt normalt at man, lige op til piercingen, fortryder. Adrenalinen pumper rundt i kroppen og man har simpelthen ikke lyst alligevel. Alle os der er blevet piercet kender den følelse. Det respekterer vi, og her er det vigtigt at huske at det er dit barns ører og ikke dine egne. Alle skal have muligheden for at tage 2 minutter til at trække vejret og prøve igen. Dog forbeholder vi os retten til at stoppe, hvis vi vurderer at dit barn ikke er klar, og at det ikke vil blive en god oplevelse. Har barnet skiftet mening og sagt nej 3 gange, er der ingen grund til at presse på, og det er bedre at prøve igen en anden dag.

Blev det kun til én piercing

Nogle gange viser det sig at én, piercing var rigeligt til at starte med, og det er helt okay. I en given situation kan vi om-sterilisere smykke nummer 2, og gemme det til en anden dag når barnet føler sig klar til det igen.

Kommer det til at gøre ondt?

Det korte svar er ja.

Det gør ondt at blive piercet, og det bedste man som forældre/værge kan gøre, er at være ærlig omkring netop dette. At lyve for barnet og sige at det ikke kommer til at gøre ondt, vil være at bryde barnets tillid, og sætte pierceren i en svær situation. Dette vil ofte medfører at barnet ikke ønsker at få lavet piercing nummer 2, da det ikke længere ved at det kan regne med.

Bedøvende creme

Ved man som forældre/værge på forhånd at smerte delen kan blive problematisk og gøre oplevelsen ubehagelig, findes der heldigvis nogle fremragende bedøvende cremer på markedet. Emla bedøvende creme virker super godt og kan købes på apoteket. Cremen påføres et par timer inden piercingen, og her kan det være smart at man taper et lille stykke film hen over ørene (brug evt et plaster) så man er sikker på at der er godt med creme på, for den bedste virkning. Vi sørger for at få vasket cremen af inde i piercing rummet, så det behøver i ikke tage højde for. 

Efter piercingen

Det er helt normalt at føle sig en smule træt og følsom efter en piercing, og her anbefaler vi at du og dit barn har muligheden for at komme hjem og slappe af i trygge omgivelser. Det kan også være rigtig skønt med lidt koldt at drikke, og noget lækkert at spise. Dette gælder også forælderen, for i har begge været mega seje.

Det er også helt normal at opleve en smule ømhed og hævelse og her er det vigtigt at fortælle barnet at det er helt normalt, og at det snart går over. Læs plejefolderen som i har fået i butikken igennem sammen og følg plejerådene.